Overzicht verplichte gegevens VS

In dit het overzicht hieronder vindt u alles op een rij m.b.t. de door te geven informatie voor reizen van, naar of via de Verenigde Staten.

Programma
(instantie)

Gevraagde gegevens

Uiterlijke datum

Aanleverwijze

Secure Flight
(Transportation Security Administration)
www.tsa.gov
 • Familienaam en
  1e voornaam 
 • Geboortedatum 
 • Geslacht
72 uur voor vertrekIn PNR tijdens boeken
APIS
Advance Passenger Information System
(US Customs and Border Protection)
 • Familienaam en 1e voornaam 
 • Geboortedatum 
 • Geslacht 
 • Nationaliteit 
 • Paspoortnummer 
 • Land van uitgifte paspoort 
 • Vervaldatum paspoort
Bij check-in
 • In PNR tijdens boeken 
 • Door passagier zelf tijdens check-in maar bij voorkeur tijdens boeken voor een zo soepel mogelijk verloop van de reis en om wachtrijen op de luchthaven te voorkomen
ESTA
Electronic System for Travel Authorization
(CBP)
De gegevens die gevraagd worden zijn hier zichtbaar in het ESTA invulformulier op de CBP website72 uur voor vertrekDe passagier vult de ESTA gegevens in op de website van CBP
 
Aankomst-Vertrek aangifte formulier
(CBP)  
Click hier voor het CBP I-94 formulier op de CBP websiteVóór aankomstDe passagier vult het
CBP I-94 formulier in tijdens de vlucht 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Electronic System for Travel Authorization (ESTA) - Verenigde Staten

Reizigers uit het buitenland die voornemens zijn om onder het Visa Waiver Programma naar de Verenigde Staten te reizen, zijn nu onderworpen aan aangescherpte veiligheidsverplichtingen. Alle in aanmerking komende reizigers die onder het Visa Waiver Programma wensen te reizen moeten toestemming aanvragen.

Het ESTA aanvraag proces wordt geleid door de Amerikaanse Binnenlandse Dienst (Department of Homeland Security). Een aanvraag die via een derde partij wordt verstuurd kan tegen de regels van ESTA ingaan. Kijk uit voor misbruikende websites die maar al te graag uw gegevens willen ontvangen en claimen een aanvraag voor u te doen. Zelf een ESTA aanvraag maken is de enige manier die 100% veilig is. Aan reizigers die geen rechtmatige ESTA hebben wordt geen toegang tot de Verenigde Staten verleend door de “U.S. Customs and Border Protection”. Binnen 5 minuten online zelf uw ESTA aanvragen kan HIER.
Vanaf 8 september 2010 zijn de kosten USD14 per aanvraag.

ESTA is 2 jaar geldig, tenzij uw paspoort vervangen wordt binnen deze termijn. In dat geval dient u opnieuw autorisatie aan te vragen. Gedurende de geldigheid van uw ESTA is het niet nodig uw vluchtgegevens te updaten.


Grensformulier APIS

De lijst met landen waarvoor een zgn. APIS procedure geldt groeit. Deze procedure wordt gevolgd om de veiligheid te vergroten. Het houdt in dat internationale passagiers verplicht zijn voorafgaand aan hun reis extra persoonsinformatie aan de luchtvaartmaatschappij te verstrekken. Deze informatie wordt doorgegeven aan de autoriteiten van het land waar de APIS procedure geldt.

Momenteel geldt de APIS procedure voor de volgende landen: Australië, Canada, China, Groot Brittannië, India, Japan, Mexico, Korea, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten, Cuba, Qatar.

Passagiers kunnen deze informatie zelf verstrekken op het moment van inchecken. Om vertraging op de luchthaven te beperken, raden wij om die informatie van te voren in te vullen op het APIS formulier Verenigde Staten.

Bij verschillende luchtvaartmaatschappijen kunt u de APIS informatie online invullen. O.a. bij KLM, Air France, Northwest Airlines, Air Canada, British Airways, Continental Airlines, Finnair, Lufthansa, SAS Scandinavian Airlines, Swiss en United Airlines.


Secure Flight Program

Reizen naar de VS geldt het Secure Flight Program

Voor reizen naar de VS stelt de Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA) het Secure Flight programma verplicht. De TSA eist dat Europese luchtvaartmaatschappijen met ingang van 31 oktober 2009 een begin maken met het aanleveren van Secure Flight gegevens voor alle vluchten die van, naar, via en over Amerikaans grondgebied worden uitgevoerd. Vanaf 31 oktober 2010 dienen alle gegevens (voor 100%) van de passagiers beschikbaar te zijn. (Voor Amerikaanse carriers geldt die 100% al per 31 oktober 2009).

Deze gegevens betreffen: 1. Familienaam en 1e voornaam voluit (exact zoals vermeld in de Machine Readable Zone in het paspoort) 2. Geboortedatum DD/MM/YY 3. Geslacht M/F.